Facebook    Instagram    iTunes    wmmd    Youtube

 

Brigi, a hungarikum

Sophia Loren fiának esküvőjén csak a nóta volt magyar. A színénsznőnek nem volt ínyére sem a magyar konyha, sem a Tokaji, sem a herendi porcelán, ám Erdőhegyi Brigitta énekelt az ifjú párnak.

Sophia Loren fiának esküvőjén csak a nóta volt magyar. A művésznőnek nem volt ínyére sem a magyar konyha, sem a Tokaji, sem a herendi porcelán. De az esküvői bálon egy magyar lány, Erdőhegyi Brigitta énekelt az ifjú párnak. Lehet, hogy az énekesnő így hamarosan bekerül a hungarikumok közé.

Sztár született szombaton. A magyar Erdőhegyi Brigittára még Olaszországban hívták fel a Loren-ügyekben teljhatalmat kapott Carlo Gusti figyelmét, aki a hír hallatán nyomban Budapestre utazott. Miután egy belvárosi mulatóban végighallgatta az énekesnő repertoárját, döntött: Brigitta lép fel az esküvői vacsorán.

?Tőlem alapvetően jazz-standardeket hallottak, én gondolom, hogy ez egybeesett az ő elképzelésükkel is, hogy milyen stílusú lesz az esküvő és mást nem is nagyon tudok ide elképzelni, és gondolom, hogy ez nekik is egyezett.

Brigittát még az esküvő előtt sikerült megszólaltatnunk. Órákkal a szertartás előtt fellépő-ruhájában várt a nem mindennapi eseményre. A jazz-melódiák mellett a lány készült egy lírai olasz számmal is, mellyel nem csak a nagy számban megjelent itáliai vendégseregnek kívánt kedvezni.

?Talán ami ilyen nagyon romantikus, és illik az ifjú pár hangulatához, az a ?ome prima? azt biztos, hogy nem hagyjuk ki.

Nem kizárt, hogy épp ez a nóta hozta tűzbe Sophia húgát és kisebbik fiát, akik kevés unszolás után maguk is dalra fakadtak a színpadon. Brigittát azonban csöppet sem zökkentette ki az, hogy világsztárokat mulattatott.

?Bármilyen fellépés ugyanilyen fontos, függetlenül attól, hogy Sophia Lorennek énekelek, vagy a fiának , vagy a magyar közönségnek.

Ma már tudjuk, hogy a magyar közönség meglehetősen foghíjas volt. Ám Andrea boldog volt attól, hogy legalább az énekesnő hazai termék. Brigitta beszámolója szerint viszont mégiscsak az helytálló, hogy ez inkább egy bazi nagy olasz lagzi volt...